Montmarket
Brisures de truffes d'été pot 50gr

Luxusná a výrazne aromatická, taká je hľuzovka, špeciálna huba známa v tých najlepších kuchyniach po celom svete. Je jedinečná, jej chuť sa nedá ničím nahradiť a patrí medzi najvzácnejšie a najdrahšie delikatesy na svete. Hľuzovky rastú rastú len divoko vo vybraných druhoch lesov pod zemou, hľadajú sa za pomoci cvičených psov a nedajú sa umelo pestovať, nakoľko potrebujú špecifické prostredie a podmienky. Najdrahšie druhy sú tie ktoré rastú len v niektorých oblastiach Talianska alebo Francúzska, cenovo najdostupnejšia je letná hľuzovka (tuber aestivum), ktorú nájdete aj v našej ponuke. S hľuzovkou sa často robia oleje, omáčky, horčice, majonézy, v ktorých tvorí samotná hľuzovka len niekoľko percent. Niekedy stačí len pár kvapiek hľuzovkového oleja a jedlo získa originálnu chuť.

Našou exkluzívnou ponukou sú tieto kúsky letnej hľuzovky v pohári so slnečnicovým olejom, kde až 65% hmotnosti tvorí hľuzovka. Odporúčame ju vyskúšať najmä na miešané vajíčka, cestoviny, ryžu alebo šaláty, podáva sa však aj na maslovej bagetke, s pečienkami foie gras alebo inými jedlami. Netreba zabúdať, že hľuzovka je extrémne aromatická a na dochutenie jedla je treba použiť len veľmi malé množstvo.

 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.